Vaniljpassion recept
Jag lovade ju er ett recept på världens godaste vaniljpassion, det är i närmast en orgasmiskupplevelse! hihi
Vaniljpassion 12 portioner
6 dl vispgrädde
6 dl mjölk
1 1/2 vaniljstång
9 st gelatinblad
12 st passionfrukter
15 st äggulor
4 1/2 dl strösocker
Garnering:
Färsk passionfrukt
Maräng
ev hallon
Blanda grädde och mjölk i en kastrull, snitta vaniljstången och lägg i den. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Skrapa ur vaniljen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skrapa ur passionfrukterna och passera dom, det ska bli ca 3 dl.
Vispa ihop äggulor och socker i en bunke. Värm gräddblandningen igenoch vispa ner äggblandningen. Hetta upp tills den tjocknar OBS det får inte koka. Häll upp i en skål och blanda i gelatinbladen så att dom smälter.
Tag 4 1/2 dl av vaniljcremen och blanda med passionfrukten. Fördela den vaniljcremen som är kvar i 12 glas, ställ dom kallt så det stelnar. Skeda på passionfruktscremen och ställ kallt igen.
Servera med lite passionsfrukt, maräng och ett hallon eller en bit jordgubbe!!
Vaniljpassion 12 portioner
6 dl vispgrädde
6 dl mjölk
1 1/2 vaniljstång
9 st gelatinblad
12 st passionfrukter
15 st äggulor
4 1/2 dl strösocker
Garnering:
Färsk passionfrukt
Maräng
ev hallon
Blanda grädde och mjölk i en kastrull, snitta vaniljstången och lägg i den. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Skrapa ur vaniljen.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skrapa ur passionfrukterna och passera dom, det ska bli ca 3 dl.
Vispa ihop äggulor och socker i en bunke. Värm gräddblandningen igenoch vispa ner äggblandningen. Hetta upp tills den tjocknar OBS det får inte koka. Häll upp i en skål och blanda i gelatinbladen så att dom smälter.
Tag 4 1/2 dl av vaniljcremen och blanda med passionfrukten. Fördela den vaniljcremen som är kvar i 12 glas, ställ dom kallt så det stelnar. Skeda på passionfruktscremen och ställ kallt igen.
Servera med lite passionsfrukt, maräng och ett hallon eller en bit jordgubbe!!
Hoppas det smakar!!
Kommentarer
Trackback